Vego burgare med hemmagjorda chips

Vego burgare med friterad kapris

Ska vara ärlig att säga att detta var första gången jag provade vegetarisk burgare, eller har provat hallumiburgare från Max. Men nu när jag var hemma så testade jag att gör just de. Jag använde mig av dem som kom från anama. Hade de hemma i frysen så stekte på, med lite grillkrydda. Jag som äter kött måste säga att jag blev väldigt förvånad hur man kan få fram så lika smaker med grönt! Jag valde att inte ha något bröd utan att köra med sallad då personligen tycker jag de är mycket fräschare. Toppade burgaren med friterad kapris, blir samma som om man skulle ha bacon till en humbugar med kött, samma salt som bacon, så det är ett tips till veganer/vegetarianer. Samt gjorde jag egna chips, super gott och så enkelt.

Fritera kapris; Värm upp en kastrull men en till två centimeter med matolja, beroende på hur mycket kapris du har, lägg ner kaprisen och låt puttra. När de ungefär gått 2-3 minuter kan du ta upp en och smaka om den är krispig hela vägen igenom. Häll av oljan och lägg upp kaprisen på ett fat med papper. Klart att servera.

Egna chips; Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Jag valde att spara tid genom att köra med skal på, annars är de bara att skala men blir så krispigt och gott. Skär upp i önskad storlek. Lägg i en skål, olja, salt och peppar, efter samt. Potatisen bör vara täckt i olja för krispigheten. Jag använder King Edward, som man köper i stor påse bara, det som fanns hemma helt enkelt. Lägger sedan upp på en plåt med bakplåtspapper i botten och lägger upp men lite mellanrum mellan potatisen. Ett tips är att öppna luckan kanske två gånger så att ångan kommer ut! In i ugnen i 20- 30 minuter beroende på hur krispiga och gyllenbruna du vill ha dem. Ta ut och låt svalna lite. Sen servering.

Gillar

Kommentarer

aaamandasvensson
aaamandasvensson,
Ha en fin kväll <3
nouw.com/aaamandasvensson
juliazentio
juliazentio,
Tack detsamma!
nouw.com/juliazentio