ugnsbakad spetskål 

Ett recept som passar till vilket tillbehör som helst, fisken, köttet eller veg alternativ.Det går snabbt och göra och du hinner laga de andra under tiden spetskålen gottar till sig i ugnen. Jag gjorde en halv spetskål och detta är vad som behövs till de.

Det du behöver:

Spetskål

Olivolja

Vitlök 2 klyftor

1/2 feta ost

Pinjenötter

Dill

Salt

Peppar

Börja med att sätta ugnen på 250 grader, varmluft. blanda ihop två dl olivolja med två klyftor vitlök. Dela sedan spetskålen i antar delar som önskas. Lägg sedan på en plåt, med bakplåtspapper. Häll över olivoljan med vitlöken. Låt sedan stå 5 minuter och dra till sig innan de åker in i ugnen, i mitten. In i ugnen i 15 minuter.

Ta sedan ut spetskålen, när den fått lite färg. Dra ner värmen på ugnen till 200 grader, och grill effekt på.

På med feta osten och pinjenötterna, in i ugnen yttligare 5 minuter.

Sedan är det klart, lägg upp och strö över lite dill och servera. Njut!

Visst låter det gott?


Fat från Mateus.

Gillar

Kommentarer

lindasofieolsson
lindasofieolsson,
det måste jag prova, så gott <3
nouw.com/lindasofieolsson