Till mitt tolvåriga jag


När du sitter där på engelska lektionerna och har precis haft ett engelska läxförhör och satte alla gloser, efter en veckas sten hård träning. För detta var en engelska grupp för oss som hade de lite svårare, vi som fick kämpa extra hårt. När du går på studie besök på internationella engelska skolan (IES) och kommer hem och säger till mamma, jag vill börja där! Dagen efter när jag kommer till skolan och säger de till en som sedan skulle bli en av mina klasskompisar i årskurs 7-9. Säger till mig ”ska du, du kan ju inte ens engelska. ” Så här i efter hand kan jag ju säga att jag gick ut med A i engelska i både 6: an och 9: an.

Du kommer få en sjukdom, som kommer ta en stor del av dina tonår. Du kommer missa mycket men de finns inget vi kan göra åt de. Du kommer ”missa” alkoholen och alla dess tillbehör. Eller du kommer dricka dig super full EN gång, sedan ligga bakis i två dagar och inse att detta var inget för dig. Men du kommer ha kul ändå, du kommer kunna dansa på dansgolvet. Du kommer kunna va uppe sent, gäspa lite mer än alla andra men ha roligt ändå. Frysa mer också men så blir de. Denna sjukdom kommer även att nästan kräva dig på livet, några snabba vändningar vid den stora dörren med de stora ”D”. Men du kommer klara dig och du kommer bara bli starkare. Du överlever och de är allt som räknas, läskigt ja.

Du kommer även få världens finaste vänner, 6 stycken brudar som står med dig i vått och tårt. Ni kommer att torka varandras tårar men ni kommer också finnas där i dem lyckligaste stunderna! Du känner ingen av dem just nu eller vet ens om att de existerar men jag säger bara såhär dem är värda att vänta på. För dem är fan bäst. Att du kommer få dem finaste vännerna i hela stan, du är lycklig lottad!

Du kommer även att hitta någon som älskar dig så mycket som mamma och pappa säger att en kille ska göra. Bry sig om dig och värdesätta dig! Eller ja du har kanske inte hittat han än, men kanske tycker upp snart. Kan vi hoppas! Den så kallade ”cruschen” kommer sedan några år senare höra av sig till dig, dock då inte lika intressant.

Allting löser sig, även fast man är orolig över hur framtiden ska bli så löser sig allt. Även fast vissa pusselbitar än idag inte är lösta eller hittade så hittar du dem. Kom ihåg att mamma har alltid rätt, åk inte till grabben som hör av sig efter ha behandlat dig som skit. Ni kommer ändå inte ha någon kontakt idag.

Allt löser sig, men de vet du!

  • Nära Eskilstuna

Gillar

Kommentarer