Okej, så vad har hänt

Vet att det har ekat tomt här på bloggen ett bra tag nu under sommaren, jag har enligt mig inte gjort så mycket intressant och mått svin dåligt. Så de har inte riktigt varit aktuellt att skriva ihop något här. På Instagram har jag ändå försökt att uppdatera mer, men där är de också lite en fasad man får inte så mycket bakgrund. Jag ser ju liksom inte ut som att ja mår så speciellt dåligt. Men kan ju säga att som jag mått önskar jag inte ens min värsta fiende.

Besök till akuten, läkarbesök och läkare som borde valt ett annat jobb. Förstår att de finns läkare som faktiskt är duktiga på mälarsjukhuset men dem har inte jag träffat. Eller jo min "original" läkare som verkligen förstår mig, som haft semester stora delen av sommaren. Så fått ha en annan. Som ansett att jag är frisk för jag nu har bra värden, bara de att jag fortfarande mår som jag gjorde i början av sommaren. Min kropp mår liksom inte bättre för de. Men då var jag tvungen att ta kontakt med vårdcentralen, som blir super arga på den avdelning jag är på. Att dem skickar mig dit, dem kan inte alltså ta hand om jag för ja är en för svår patient. Kaos, dem ringer och skäller på avdelningen jag är på. Men väljer ändå att ta in mig och jag går dit och träffar våran "husläkare" som var den som kom på att jag hade problem med sköldkörteln från första början. Vi pratar och hon väljer att ta ett glutenprov på mig, som jag inte fått tillbaka än men har ändå valt att ta bort gluten. Och känner redan en stor skillnad... Ja de är ju inte säkert att de är det men men. Känner mest om de nu är de är de inget en specialist kan komma på. Har läst att om man inte tål gluten så kan kroppen ha svårt att ta upp magnesium, zink och kalcium. Exakt de jag måste ta extra varje dag, för min kropp inte kan plocka upp de. Men hon valde i alla fall att sjukskriva mig i två veckor till, men att jag måste röra på mig och tvinga mig själv göra saker. Även fast de inte känns som min kropp orkar. Så de har jag verkligen försökt göra, så gott jag kan.

Jag har vaknat varje morgon hela sommaren och känt att jag mår illa, och super ont i magen. Men sen tre dagar tillbaka har jag inte känt något av de sen jag slutade med gluten. Istället har jag fått tillbaka min konstanta hunger som jag känner mig mer bekväm med. Usch att vakna att må illa speciellt när man får ångest av bara tanken, har liksom gått hos en psykolog när jag var yngre för jag gick runt med tanken av ens börja må illa konstant. Så nu att levt med den rädslan i en hel sommar fast i verklig form har vart mer eller mindre ett helvete.

Har laddat ner en app med 7 minuters träning, mest för att börja röra på sig. Alla har tid med 7 minuter i sin vardag, inga redskap behövs och man behöver typ en stol som mest. Så kan starkt rekommendera den.


Gillar

Kommentarer

Katja
,
Hej tjejen! Kollat in din blogg från och till då jag också opererat bort sköldkörtlen efter att haft graves i 7 år. Vill verkligen bara tipsa om att kanske fråga din doktor om att få prova liothyronin (t3 medicin). Jag var verkligen jättesjuk när jag opererades men efter operationen blev de nästan bara värre. Var JÄTTETRÖTT, ledsen, inte hungrig, iskall, hade ångets osv. Åt bara levaxin och mitt T3 var lågt. Gjorde själv en massa research och bad min endokrinolog att få prova att behandla med både levaxin och liothyroin i kombinaton. Har nu gått precis ett år efter operationen och jag känner mig nästan 100% återställd. Eftersom du fortfarande inte fått rätt på ditt mående efter såhär lång tid kanske de är värt att kolla upp.

Krya på dig! Har varit exakt där du är 😟