Min relation till alkohol

Har man varit med ett tag så vet man säkert att jag inte festar så mycket eller i alla fall inte är en stor dricker. Många tycker man är tråkig bara för man inte dricker, jag har valt att inte dricka för olika anledningar. Första är så klart att jag äter mediciner, och nu 7 st om dagen. Alla vet ju att det inte är någon bra kombo att blanda dessa så det är en anledning. Andra är att jag helt enkelt inte ens gillar smaken, jag önskar man kunde tycka om det och kunna ta ett glas rose i solen liksom. Klart jag kan dricka en cider och så men jag dricker inte för att bli full, don't get that. Men alla gör ju som man själva vill och det man själv mår bra av. Jag tror inte det skulle få mig att må bättre eller när man är ledsen skulle göra mig gladare, jo kanske för en stund men sen kommer ångesten dagen efter när man mår piss. Ångesten man kan vakna med dagen efter är något jag gärna hoppas över och hellre går upp och gör en go frukost!

Jag tycker fortfarande det är super kul att gå ut, inte för de har blivit något av de på senaste tiden men det är ju för jag varit väldigt sjuk och inte haft orken men jag ska försöka vara ute mer och bara njuta av livet en aningen mer. Men som sagt alkohol är inte för alla precis som allt annat, jag har roligast utan! Hur ser du på alkohol?

Gillar

Kommentarer

Catta
,
Jag blir så rörd av dina inlägg, du skriver så himla bra och så klokt, jag blir lika arg varje gång jag hör "kommentaren tråkig" i samband med att man inte dricker alkohol, eller att man ska behöva ha en negativ anledning till att man inte dricker. Jag smakade några gånger som ung olika varianter av alkohol men gillade det aldrig och valde istället bort det helt, när jag var runt 35år så började jag gilla att ta ett glas vin till maten, idag gillar jag att ta vin till maten eller att sätta mig i solen med ett glas rose. Och jag har många gånger, tusen gånger om fått höra at jag är tråkig både som ung och som vuxen, men ja har aldrig känt ett behov av att dricka och absolut inte dricka för att få "roligare" eller för att bli full. Det är så sjukt att samhället ser ut såhär, visst sen har kanske min uppväxt präglat mig med en Pappa som är alkoholist men jag tror ändå inte mitt val hade sett annorlunda ut utan den tuffa uppväxten, fortsätt att stå på dig och gör dina egna val ang alkoholen, du har garanterat roligare en dina vänner som "måste" dricka- du är stark och har andra saker som är viktigare i ditt liv du har så sunda värderingar och kommer att komma långt i livet...........Och du hojta till när du har ork att ta med dig Mamma till Stockholm så vi kan gå på Afternoon Tea på Grand Hotel tillsammans 😊