Laga mat med Julia

Det du behöver: solroskärnor. Basilika. Matlagningsgrädde. Oliver. Solrostorkade tomater. Soja. Feta ost. Kycklingbröst 3st. Pasta.

Skär upp kycklingen och skär bort oönskade bitar. Värm upp en panna på lagom varm temperatur. Jag använder mig utan en stekpanna som inte kräver olja eller smör. Men om du behöver de så ha det i pannan. Ta även en kastrull och fyll den med vatten, salt och lite smör, förhindrar det för att koka över. Häll i kycklingen i den varma pannan

Låt kycklingen stå i fem minuter tills du häller på önskad krydda, jag använder mig utan en chili lime krydda som passar till kyckling, det står oftast på. Vill man att kryddan ska smaka mycket så ha på den så den får "svettas" lite, mer smak till maten. Häll även i pastan i det kokande vattnet. Ta din basilika, feta ost och solrostorkade tomater och skär upp. Jag har grovhackad basilika, lite mer än hälften av en feta ost. Och delar tomaterna på ungefär 3 delar, beror på storleken.

Häll på matlagningsgrädde på kycklingen och sedan efter det lite soja. Var försiktig med sojan då den lätt kan ta över all smak. Smaka av pastan så den inte blir under kokt eller över kokt.

Häll ut vattnet från kastrullen och föröver kycklingen till pastan lägg på basilikan, tomaterna, jag har bara smulat ner fetan med hjälp av mina fingrar, och även haft på oliverna. Blanda ihop allt så alla smaker blandas. Ställ fram basilikan och solroskärnorna, jag har en lillasyster som inte gillar solroskärnorna därför jag har dem på sist.

Tadaa. Det borde se ut något så här. Njut av resan bland alla smaker!!

Gillar

Kommentarer