Kiwi toppad i choklad- nyttigt och gott

Detta behöver du. Jag använde mig utan 3 st kiwisar, ett helt paket choklad och klasspinnar. Glasspinnar borde finnas i pysselbutiker.

Börja med att hacka chokladen. Behöver inte vara noga eftersom det ändå ska smälltas.Jag valde att ta en mörk choklad, då det blir nyttigare än om man skulle tagit en mjölkchoklad, godare blir det också. Jag kokade upp vatten i en vattenkokare och sen hälde upp de i en kastrull. Ta en stål eller glas skål och ställ över var nogran med att vattnet inte nuddar skålen, för att undvika klumpar i chokladen.

Skala kiwisarna, jag använde mig utav en potatiskalare, och sen skar jag dem i lite tjockare delar.

Doppa sedan glasspinnen i chokladen, för att skapa ett "klister" så att pinnen håller bättre. Tryck in den på de tjockase sidan, om du som jag skar lite ojämt. Låt det stå ett tag så chokladen hinner stelna, chokladen blir matt när den är klar.

Häll sedan över chokladen och lägg dem på en plan yta. Ställ inte in dem i kylen, det gör bara så att vatten kommer in i choklad och den fastnar på fatet istället för frukten i detta fall.

Jag fick ut 11 st då en gick sönder och tappade pinnen. Jag gjorde tre stycken med lite havssalt. Så gott, ny favorit. Lätt och snabbt att göra, det ända som tar tid är att vänta på att chokladen ska stelna.

NJUT!

Gillar

Kommentarer