Hur mycket tjänar jag?

Fick en liten kommentar om vart jag får mina pengar ifrån, hur mycket jag tjänar och hur jag väljer att lägga pengarna. Visst kan jag göra det jag kan ju bara säga att idag och en månad tillbaka så har jag ju inte tjänat en ända korna, då jag är sjukskriven pga min operation och återhämtningstid. Så nu kommer de in noll på kontot men hoppas att jag kanske får en liten slant från försäkringskassan, men det vet man ju aldrig.

När jag jobbade på dagiset så hade jag en väldigt bra lön, jag älskade verkligen de dagiset så att få lön var mer ett plus. Jag hade en fast lön, men om jag var sjuk eller var tvungen att gå till läkaren väldigt mycket så varierade de. Jag tänker inte gå in exakt på hur mycket jag tjänade, men jag kan säga att jag la undan 10 000 kr varje månad och hade 3000- 4000 kr att röra mig på. Vilket jag knappt gjorde att de mer rörde sig om 2500 kr, så det blev mer in på sparkontot. Så klart så var de så att vissa månader gjorde jag av med mer liksom, vilket jag antar är så för många.

Jag har ju inte direkt några fasta utgifter, jag bor gratis hemma. Betalar min mobilräkning, om jag vill ha något tex, chips, godis eller liknande. Vill jag ha saker till att fota med, tex jordgubbar eller så. Saker till mitt rum köper jag också för egna pengar. Eller vill ha kompisar över får jag stå för de, detta gör ju att jag kan spara en stor del pengar. Vilket jag är väldigt tacksam över.

Hur jag väljer att spendera mina pengar är väll som alla andra, sparar till något jag verkligen vill ha tex min Gucci. Jag sätter ekonomiska mål, men såklart köper jag saker på vägen dit också. Men jag har blivit snålare och snålare ju mer pengar jag har vilket jag inte vet är vanligt eller inte men det är nog för jag vill komma till mitt mål för året vilket är att ha ett sparkonto med 100 000 kr på. När jag har 130 000 kr så ska jag köpa en LV väska och ska nog då också köpa mig en ny iPhone också. Men det är ingen bråttom med att köpa något av de. Mer att det ska ske innan året är slut. Jag lägger mina pengar på kläder, mat, men mindre nu när jag är hemma och inte köpt några kläder då det känns onödigt när man brukar gå upp i vikt efter operationen, vilket kan ta ett bra tag så i slutet på maj tror jag att ja ska ge mig en summa och shoppa lite olika saker mest för att fräscha upp garderoben och byxor som passar haha. Jag slängde 5 par byxkor inom loppet av 2 veckor, som gick sönder.

Jag går ju inte ut på krogen och har inte gjort de på ett år så där sparar jag ju också en stor del pengar, jag antar att de kan gå åt några tusenlappar. Jag tror det är viktigt att sätta mål, annars är de svårt att spara. Jag vill resa, köpa min väska och kanske bjuda familjen på en kväll på hotell i Stockholm. När jag jobbade som servitris så sparrade jag i alla fall lite mer än hälften.

Mina tips att spara

  • Ha mål- utan mål blir de svårt att spara.
  • Ha små mål- tex 50 000 sen kanske man köper något fint och sen tar man nästa steg.
  • Ha rimliga ekonomiska mål till de du får in- har man en lön på 4000 kr så kanske 100 000 kr på slutet av året är ett stort steg.
  • Skaffa ett jobb så du kan börja spara.


Lämna en kommentar om dina bästa spartips, och dela med dig!

Gillar

Kommentarer

Matildafritz
Matildafritz,
Så fin blogg du har! 😊 Var gärna med i tävlingen på min blogg <3
nouw.com/matildafritz