HOW I EDIT MY PHOTOS

1. Först så ser ni vilka appar jag har, har en hel del men använder mig av, Facetune, lightroom och VSCO som de känns som varandra människa använder sig av.

2. Facetune, där jag använder mig av whiten verktyget för att göra faten vitare för att det ska se fräschare ut och även så att maten sticker ut mer.

3. Sen använder jag mig ofta för att få fram detaljer speciellt som här när bilden är tagen med mobilen. Systemkameran är betydligt bättre på att få fram de. Som här använder jag de lite på allt, mat, bestick och även glasen.

4. Då går jag över till Lightroom förr att exponera (ljusa) upp bilden, lägger också på extra kontraster för det så lätt försvinner när man gör bilden ljusare och man vill fortfarande behålla alla färgerna.

5. Gör går över till färg (color) där jag sen väljer mix för att verkligen kunna välja och verkligen justera varenda färg. Men det är också så om man kollar på färghjulet som jag brukar använda mig av när de gäller bakgrunder. Tex om du har blå bakgrund kan du lättare styra om du har något gult. Kontrasterna liksom.

6. Jag går över till VSCO om jag tycker jag behöver ett filter så är de oftast några från (S) om
Ni förstår hur jag menar, jag drar oftast ner dem för att inte ha dem så starka. Då de lätt blir de om man har de utan att dra ner.

7. Vilket exakta filter jag använde på just denna bild

8. Jag brukar ofta använda mig av grain för jag tycker de blir väldigt fint då och liksom på något sätt lite "mjukare". Brukar ofta ha runt 4.0 men beror helt på bild.

Tänkte bara påpeka att det är inte alltid jag använder mig av allt detta. Oftast är det endast Lightroom jag använder mig av.

Hoppas ni tyckte de var kul att se, och ni kanske tar till er några knap.

Gillar

Kommentarer

Filippatipsar
Filippatipsar,
Redigeringen är väldigt fin! <3
nouw.com/filippatipsar
juliazentio
juliazentio,
Tack så jättemycket
nouw.com/juliazentio