Flytta hemifrån och spara pengar

Ja hur gör man, man har mer utgifter än man haft innan. Jag betalade aldrig hemma hos mamma och pappa och hade min bilförsäkring, mobil samt bensin som mina ändå utgifter. Nu är fler, mat, boende och allt extra som kan tillkomma. Som tur är så har jag M som hjälper mig och är väldigt duktig ekonomiskt. Har hjälpt mig fixa sparkonto på annan bank. Jag har gjort en plan!

Lönen kommer och ”räknar” dras så ska jag ha 4 tusen på mitt kort, sen en säkerhetssumma på 2000kr ifall de krisar eller tillkommer något någon månad. Sen resten lägga in på sparkonto som är på en annan bank så jag inte ska ha så lätt för mig för att bara föra över pengar, som jag haft nu. Tror de blir bra, känns som jag måste börja tänka mer på pengar och hur jag spenderar.

Vi har även skaffat Ica kort som vi lägger in en viss summa på och handlar mat för! Så då vet man hur mycket man köper för samt slipper tänka på de.

Jag har de fyra tusen då typ 2000kr i disel pengar varje månad, så resten blir de nog lite inredning för framöver. Sen om de blir något över någon månad lägga de in på sparkonto.

Har du några tips eller knep?

  • Nära Tegelviken, Kvicksund

Gillar

Kommentarer