Ekonomi

Hur sparar man egentligen, kan man köpa den dyraste väskan? Vad sparar man till? Detta är frågor som jag ställde till mig själv för ungefär ett år sedan. När plugget var den största delen av mitt liv. Jag hade lite ångest över framtiden angående jobb. Jag har alltid gillat fina saker, men hur kan man köpa dem utan att gå med en tom plånbok.

Spara är något jag inte alltid varit så bra på, jag köpte den fina Odd Molly koftan och kunde utan att ens bry mig gå med en tom plånbok, inget som störde mig. Jag hade då mitt studiebidrag och en slant av pappa, men detta shoppade jag för, med för ett år sen ett sparkonto på 5000 kronor. Inte så speciellt imponerande för en brud som ändå pluggat ekonomi i ett år. Men jag tänker nu i efterhand att eftersom de inte var några stora summor som kom in så var de lättare att spendera, förstår ni hur jag tänker? Men nu idag när jag har haft en lön som kommit in så har jag istället kanske gjort av med 4000 kr MAX på en månad, då har jag ändå handlat utan att liksom "bry mig" vad de kostar.

Jag köpte min fina Gucci väska ni i Mars, den dyraste väskan som i alla fall jag just nu äger. Men jag hade sparat och sparat. Jag visste vad jag ville ha, jag visste vad den kostade och jag la undan separata pengar till ett eget konto som jag inte alls kunde röra under några omständigheter. Jag har haft en fast inkomst sen september vilket har hjälpt mig lägga undan. Sen har jag jobbat som servitris innan som också genererade pengar.


Jag tror de är viktigt att veta vad du sparar till , utan några konkreta mål tror jag det är lätt att shoppa tills de står 00 kronor på kontot. Vilket skulle idag vara en mardröm. Nu vet jag att jag vill ha 100 000 kronor på mitt sparkonto till slutet av detta år (snart där) vilket också bidrar till att jag inte alls spenderar som jag kunde gjort. Jag älskar att kunna känna friheten att köpa om jag verkligen vill ha något. Jag kan köpa en bil men min mamma och pappa tycker de är en onödig ide och tycker jag ska resa istället, vilket jag har tagit dem på ordet för.

Hur tänker ni kring ekonomi och sparande?

Gillar

Kommentarer

elinawase
elinawase,
Jag älskar att se sparkontot växa men jag älskar att spendera minst lika mycket på shopping 😟 Måste ta mig i kragen! Gjorde en budget i helgen haha så ska försöka hålla mig till den!
nouw.com/elinawase
Anonym
,
Det där är väl dock ingen äkta Gucci?