Blogga med dyslexi

Som många vet som kanske hängt med mig ett tag vet att jag har lär och skriv svårigheter, med andra ord dyslexi. Under min skolgång var de mest jobbigt när jag gick i sexan, så skolan inte hade någon aning om vad dem skulle göra och man blev satt i special grupper vilket ja var bra. Men lärare som trodde man inte fattade nada, hej jag behöver få en text uppläst kanske och sen kanske jag stavar lite hejvilt så förstår jag fortfarande 3+3 liksom.

Jag hade kompisar som blev förvånad när man började i en engelskskola och innan hade gått i en specialgrupp för engelska. Men se jag klarade mig fint fint. Idag, några år senare tjänar jag pengar på att skriva, hur många tror du av dem som gick i min klass utan några svårigheter gör de?

Jag menar inte att tycka ner någon, men att det finns så många fördomar. Och idag sitter jag här med en blogg, jag skriver, inte alltid 100% rätt ordval eller kanske särskrivningar men vad gör de egentligen? Det jag också vill säga är att låt ingen tycka ner dig, för dina svårigheter eller brister. Gör det du vill och skit i dem som säger något negativt eller försöker att tycka ner dig. För man är inte mindre smart eller mindre bra bara för det kanske tar lite extra tid eller för att man behöver läsa texten en gång till medan de andra vänder blad. Vi alla är lika bra och duktiga på våra egna sätt och vis.
Jag menar einstein (japp, jag googlade upp de annars skulle de sätt ut något såhär ainstajn) var en av världens mest intelligenta personer som vandrat och japp han hade dyslexi!

Gillar

Kommentarer

Filippatipsar
Filippatipsar,
juliazentio
juliazentio,
Kram fina du!❣️
nouw.com/juliazentio
Hanna
,
Kan inte du skriva ett inlägg om ekonomi? Vet att du gjort ett förut med tips men menar lite mer konkreta exempel, tillexempel vad du får dina pengar ifrån, hur mycket du får in varje månad och hur du väljer att disponera pengarna. (Bryt normen om att man inte ska prata om pengar, man får skryta även i jantesverige!) behöver inspo för att spara och det verkar så lätt för dig. 😊
juliazentio
juliazentio,
Det kommer upp idag.
nouw.com/juliazentio