Allt om körkortet

Fick en fråga angående körkortet, hur man pluggar bäst och inför uppkörning och prov.

Kan ju börja med att eftersom jag har dyslexi så hade jag en lättläst bok, där de endast står de viktigaste och i lättare form. Sen förstår jag inte riktigt varför alla inte har de. Jag läste i alla fall boken en gång, sen nötade jag bara ”teori” testet på datorn. Satt med dem en timme varje dag i alla fall, men jag började med testerna kanske två månader innan själva uppkörning var. Kolla mycket när mamma och pappa körde, fråga om skyltar eller hur man skulle göra i en situation.

Jag tog en intensiv vecka, men då har jag kört mycket hemma innan de. Så första dagen bad mig min körskollärare att boka uppkörning och teoriprov, så efter typ den veckan var slut så tog de två veckor till de.

Intensiv veckan gick snabbt och var super kul, jag sparade en lektion och hade innan uppkörningen vilket jag tyckte var super skönt. Sen hade jag ingen stress att klara de, jag kände klarar jag inte de gör jag bara om de. Svårare än så är de ju faktiskt inte. Sen hade jag inte sagt till någon heller vilket de gjorde att jag inte hade någon press på mig. Eller personen som frågar!

Men sen klarade jag båda på första försöker. På teoriprovet fick jag 58 av 63. Och på uppkörningen gick de också super bra. Som
sån här kolla man får så fick jag kolla så vindrutorna fungerade och jag hade min körskolebil så de hade man koll på. Sen fick jag backa runt ett hörn, och den bilen jag använde hade backkamera så de var ju inge problem!

Kan ju säga att efter allt slit så är de verkligen värt de.

  • Nära Tegelviken, Kvicksund

Gillar

Kommentarer